середу, 21 березня 2018 р.


«Поезія, як усмішка душі»
поетичний вітраж
Всесвітній день поезії  проголошений делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Вперше цей день був відзначений 21 березня 2000 року в Парижі. Метою встановлення дати Генеральною конференцією ЮНЕСКО було привернути увагу суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній та просвітницькій діяльності. Генеральний директор  ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив : «Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості». 
Тому з цією метою 21 березня бібліотечні працівники бібліотеки-філії №3 провели поетичний вітраж: «Поезія, як усмішка душі» з учнями 6 класу ЗОШ №10.
Присутні декламували вірші про значення поезії в житті людини, про силу Слова, переглянули відеопоезії на слова Т.Шевченка, Ліни Костенко…


Немає коментарів:

Дописати коментар