четвер, 15 лютого 2018 р.

«Рідна мова – коріння нації»
урок україніки
Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
21 лютого традиційно вся Україна святкує Міжнародний день рідної мови. Тому з нагоди святкування цього дня бібліотека-філія №3 15 лютого провела урок україніки: «Рідна мова – коріння нації» з юнацтвом.
Юнацтво дізналося, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб сьогодні вона стала державною, що українська мова не зникла, бо люди берегли її, як перлину, щоб колись заговорити нею у повний голос.
В бібліотеці відбулися мовні розваги: літературна вікторина «Мов джерельна вода, рідна мова моя», мовний перекладач, змагання хто найшвидше вимовить скоромовку.

На закінчення працівники бібліотеки прочитали декілька гуморесок Павла Глазового, які всі з задоволенням прослухали і посміялися.


Немає коментарів:

Дописати коментар