вівторок, 13 лютого 2018 р.

«Майбутнє варто планувати»
інтегрований діалог
Сучасний прогрес та новітні технології досить жваво проникли у повсякденний побут українців. На жаль, у питаннях планування сім’ї українці залишаються консервативними. Перерваний статевий акт, як засіб планування сім’ї та аборт, як метод контролю над народжуваністю – ось арсенал сучасної сім’ї.
Саме цій тематиці 13 лютого працівниками бібліотеки-філії № 3 було проведено інтегрований діалог: «Майбутнє варто планувати» спільно з Клініка дружня до молоді у Перенатальному центрі.
На соціокультурному заході, проведеному з студентами коледжу культури і мистецтв спеціальностями: «Видовищно-тетралізовані заходи», «Образотворче мистецтво», «Хореографія», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» завідуюча бібліотекою Ольга Слива звернула увагу присутніх на проблему молоді щодо прийняття рішення стосовно планування сім’ї та репродуктивного здоров’я. Продовжила діалог завідувач жіночої консультації, акушер-гінеколог Цуглевич Дзвенислава Любомирівна. Вона розповіла про роботу Клініки дружня до молоді, їх співпрацю із шведськими клініками, про закони України, які регламентують одруження неповнолітніх у разі вагітності. Дитячий та підлітковий гінеколог Шепелява Тетяна Григорівна розповіла про використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи не планованій вагітності та абортам, яка статистика абортів в Україні, про шкідливий вплив на організм молоді алкоголю, тютюнопаління та наркотиків. Психолог Клініки дружня до молоді Рудик Людмила Іванівна по спілкувалась із студентками яка саме має бути дівчина, жінка, яких життєвих правил дотримуватись, щоб не бути використаною та здоровою не тільки фізично, а й і духовно.
Студенти під час інтегрованого діалогу активно ставили питання, які їх тривожили та цікавили.
На завершення заходу Ольга Слива представила інформаційну поличку, яка несла корисну інформацію про вплив на репродуктивне здоров’я нікотину, алкоголю, раннього статевого життя, наркотиків та як зберегти своє здоров’я, так щоб народилося здорове та щасливе майбутнє покоління.  

Тому хочеться звернутися до вас не будьте байдужими до власного майбутнього, бережіть своє здоров’я. Відповідальний підхід до планування сім’ї, свого репродуктивного здоров’я – це запорука міцної української сім’ї. Пам’ятайте: будь-який метод контрацепції – краще ніж аборт!

Немає коментарів:

Дописати коментар