неділю, 20 лютого 2022 р.

 «Слово наше рідне-слово українське»

Коментовані читання

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Варто нагадати, що згідно з Статтею 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова» яку треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину. Так до свята Міжнародного дня рідної мови, 21 лютого бібліотека-філія №3 Кам’янець-Подільської міської ЦБС представить відео коментовані читання «Слово наше рідне-слово українське!».  Встановленням цього дня, міжнародна організація ЮНЕСКО  привернула увагу світової прогресивної спільноти до важливої ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства.

Коментовані читання представлені користувачами бібліотеки - філії № 3,Ковальчук Дариною і Деркач Артемом з метою виховання у молоді любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави, формування переконаності у нетлінності духовних скарбів народу.

.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар