понеділок, 27 травня 2024 р.


                                                     «Спадщина тисячоліть»

                                    (до Дня слов’янської писемності і культури)

                                                    Мовознавчий відео-словник 

        Щороку 24 травня в Україні відзначають День слов'янської писемності і культури, встановлений на честь творців слов'янської писемності святих Кирила і Мефодія.
        Цього дня бібліотека-філія № 3 Кам’янець-Подільської МЦБС на своїй сторінці у Facebook представляє мовознавчий відео-словник «Спадщина тисячоліть». Під час перегляду якого ви помандруєте у світ слов'янської писемності та культури, ознайомитесь із цікавими фактами про просвітителів Кирила та Мефодія.

 

четвер, 16 травня 2024 р.

 

«Вишиванка − одвічний предків талісман»

(до Дня української вишиванки)

Арт-година


        16 травня в бібліотеці-філії № 3 Кам’янець-Подільської МЦБС відбулася арт-година «Вишиванка − одвічний предків талісман» для дітей старшої Б групи "Малюки-мандрівники" (вихователь Гуменюк Ю.П.) ЗДО 18 "Зірочка" (завідувач Кульчицька І.А.).

        Бібліотекарі ознайомили малят з історією виникнення свята, розказали багато цікавих фактів про вишиванку та орнаменти української вишивки. Переглянули дитячий відеоролик про вишиванку та прослухали пісеньку. Далі дітки прийняли участь у складанні тематичних пазлів та майстер-класі "Моя вишиванка". На заході також була представлена виставка "Національний одяг різних регіонів України".








вівторок, 14 травня 2024 р.

                                                     «Усе починається з мами»

(до Дня Матері)

Майстерня радості

        У другу неділю травня в Україні та в багатьох країнах світу відзначають  День матері. Це гарний привід для того, аби привітати найріднішу людину, сказати їй теплі слова. 

 9 травня в бібліотеці-філії № 3 Кам’янець-Подільської МЦБС пройшла майстерня радості «Усе починається з мами» для вихованців ЗДО № 18 «Зірочка» дошкільнят ІІ молодшої групи «Кульбабка» (вихователь Світлана Філіппова)

Бібліотекарі провели з дітками бесіду про найдорожчу людину у світі - матусю. Малята послухали пісні та переглянули відеоролик про матусь та дітей. Також був проведений майстер-клас «Листівка для матусі», на якому кожна дитина створила свою листівочку.   





                    

        

 

«Пам’ять заради майбутнього»

(до Дня пам'яті та примирення)

Патріотичний екскурс

З метою вшанування світлої пам’яті героїв Другої світової війни, які поклали своє життя за Перемогу, виховання у молоді почуття патріотизму, національної свідомості та гідності, 8 травня  у бібліотеці-філії № 3 Кам’янець-Подільської МЦБС пройде патріотичний екскурс «Пам’ять заради майбутнього» для учнів ліцею № 16.

Бібліотекарі познайомлять присутніх зі сторінками історії періоду Другої світової війни, а прочитані поезії, присвячені подіям воєнних днів допоможуть сучасному поколінню усвідомити велич подвигу, і посприяють вихованню патріотичного духу та любові до рідної землі.

Символом пам'яті жертв війни є червоний мак.  Для нас, українців, квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої у боях козацької крові, не раз оспівана у народних піснях та думах. Саме тому до Дня перемоги над нацизмом у бібліотеці пройде майстер - клас «Маки  - символ пам'яті».










 

«Українській писанці присвячується!»

(до свята Воскресіння Господнього)

Мистецька година

         Свято Великодня — це одне з найважливіших християнських свят, яке відзначає Воскресіння Ісуса Христа.

          З нагоди святкування великодніх свят, в рамках  засідань народознавчого гуртка «Цілюще джерело», 1 травня в бібліотеці-філії № 3 Кам’янець-Подільської МЦБС, відбулася мистецька година  «Українській писанці присвячується!», з метою виховання поваги до звичаїв та традицій;  розширення і поглиблення знань про народну символіку, історію писанкарства для учнів 4-Б  класу ліцею № 15.

         Під час  засідання  діти почули розповідь про історію і традиції святкування Великодня, про писанки, які вважають одним із головних надбань української культури  та їх таємничу символіку. Також юні народознавці прийняли участь у майстер-класі «Писанка своїми руками» та вікторині.